Belsõ textil árnyékoló

 

 

  • Roletta

  • Sávroló

  • Pliszé függöny

 Roletta

gyöngyláncos rolettatetõtéri rolettarugós tetõtéri roletta

 

A roletta, függõleges síkú és ferde síkú felületek árnyékolására alkalmas.

Textília kiválasztásánál vegyük figyelembe a betöltendõ funkciót a roletta fényáteresztõ szövet használata esetén, kívülrõl az árnyak láthatók maradnak, viszonyt sötétebb árnyalatú szövet esetén kevésbé láthatók az árnyak. Fényzáró textília esetén nem csak a fény, de árnymozgás sem látható.

Tetõtéri roletta esetén, fényzáró szövet választásnál is minimális fénycsík keletkezik az ablak és a roletta között, ilyen esetben teljes fényzárást a tokozott változat biztosít.

Függõleges ablak esetében a fényzáró textillel készített roletta, amennyiben túlmérhetõ a nyílászárón abban az esetben teljes fényzárást nyújt.

Roletta tok nélküli kivitele szerelhetõ ablakra, ablakba, oldalfalra, mennyezetre, néha térelválasztásra vagy valaminek az eltakarására is használják. A roletta függõleges alkalmazása esetén javasoltabb a gyöngyláncos kivitel. Ez a típus nagyon könnyen kezelhetõ, bárhol megállítható, a meghibásodási lehetõség minimális.

Tokozat nélküli roletta típusok:

  • Rugós roletta
  • Gyöngy láncos roletta

Rugós kivitel tetõtéri ablakokra ajánlott, de elkészíthetõ függõleges ablakra is.

Maximális szélesség 182 cm, maximális magasság 240 cm. Roletta helyigény feltekert állapotban 5 cm-6 cm, magasságtól-típustól függõen.

A tetõtéri ablakba a roletta falcba szerelve mindössze 4 cm helyet foglal. 

Tokozott roletta típusok:

  • Polka rugós roletta
  • Polka gyöngyláncos mozgatású roletta
  • Díszroletta

Tokozott roletta árak tájékoztató jellegûek kérjen egyedi árajánlatot.

A roletták tokozott kivitellel tetõtéri ablakra, maximális magassága: 140 cm, maximális szélessége 120 cm. 

Tokozott roletták függõleges ablakra, erkély ajtóra szerelve roletta típustól, szövettõl függõen maximális szélessége 160 cm, maximális magassága 300 cm.

 Színek és anyagok:

Szín és anyag minta

Sávroló

Modern és egyedi belsõ árnyékoló, ezen kívül teljes tartományban állítható a fényáteresztõ képessége , így igazán sokoldalú is. A sávroló szövetén egyforma szélességû fényáteresztõ és sötétítõ sávok váltják egymást. Ebbõl ered a sávroló elnevezés...

Ezeknek a csíkoknak az egymáshoz viszonyított helyzetét tudjuk változtatni. Így szabályozható a bejutó fény. A tok alumíniumból készül ami esztétikus.

Maximális szélessége 250 cm lehet, a sávroló tok  felületét pedig minden RAL színskálán szereplõ színre tudjuk festeni. Elõnye, hogy nagyon kicsi helyet foglal el, mivel az anyag a tokban csévélõdik a hengerre és nincs ezen kívül gyûjtési helyigénye.

 

Széles anyagválasztékból válogathatunk, a korábbi, jellemzõen hétköznapi színeken kívül megtalálhatók az élénk színek és a modern árnyalatok. Ezeken kívû bambusz és natúr hatású színek, árnyalatok is választhatók. 

Pliszé függöny

Beltéri árnyékoló, mely a nyílászáró üvegfelületére közvetlenül rögzítve, kis helyigényû.Üvegre vagy a gumikéder alá rögzíthetõ, így nem okoz a nyílászáróban kárt.A textília harmonikaszerûen záródik össze, bárhol megállítható.Hosszú élettartalmú. Fényáteresztõ vagy fényzáró anyaggal készül, színharmonizált zsinórzattal.Könnyen tisztítható, kézzel mosható.

Mûködtetése függõleges vagy vízszintes lehet. Függõleges mûködtetés esetében lehet fentrõl lefele, ill. lentrõl felfele.Alakos formában is elkészíthetõ(kör,háromszög, trapéz...).

 

 
 

Referenciinkbl

Elrhetsg

Zöldablak Hungary Kft.

Adószám: 13016202-2-13

Bemutatóterem:

2030 Érd, Riminyáki út 20.

Telefon: 06 70/77-99-099

Fax: 06 23 365-615

Email: info(kukac)zoldablak.hu

 

Keress

Mrkk

Textil árnyékoló | Roletta | Tetõtéri roletta